fiorna.blogg.se

2022-05-15
20:00:43

Recension - Ori and the Will of the Wisps

Hej på er! Dags för ännu en spelrecension.
 
 
Titel: Ori and the Will of the Wisps
 
Serie: Ori
 
Genre: Metroidvania, Fantasy
 
Format: Nintendo Switch
 
Speltid: Cirka 18 timmar
 
Handling: Spelet börjar en liten tid efter att det första spelet slutade. Ägget Ori räddade kläcks och den lilla familjen får ytterligare en medlem, ugglan Ku. Ku längtar efter att flyga, men hennes vinge är trasig, men Ori hjälper henne för han har kvar hennes mors fjäder. Ku och Ori beger sig ut på en flygtur, men de fastnar i en storm och blir separerade. Ori måste hitta Ku och snart dras han även in i ett mycket större äventyr i den döende skogen Niwen.
 
Gameplay: Precis som det första spelet är detta ett metroidvania med fokus på att lösa pussel och få nya abilities för att kunna ta dig fram och hitta nya hemligheter. Dock skiljer sig det här spelet lite från det första i och med att det finns ett större fokus på strider och du har nya abilities som matchar detta nya fokus. Dessutom finns det nu side quests vilket inte var en grej i det första spelet.
 
 
Omdöme: Precis som med det första spelet så älskade jag också detta. Världen är vacker, musiken förtrollande, storyn gripande och spelet otroligt kul och smidigt att spela. Storyn greppade mig inte riktigt lika mycket som i det första spelet, men jag tyckte fortfarande om den och den fick mig att gråta. Slutet var fantastiskt och knöt ihop säcken helt perfekt. Jag var inte ett jättestort fan av det nya stridsfokuset, jag tyckte bättre om hur det var i det första spelet. Det var simpelt, men det behöver inte vara så avancerat heller. Något som var väldigt välkommet var den nya autosparningen. Spelet sparade ofta vilket gjorde att man aldrig behövde dö och göra om långa sektioner och det är jag tacksam för, för många av platformingsektionerna hade blivit olidliga annars.
 
Något spelet lyckades väldigt bra med var stämningen. Musiken i varje område passade perfekt och sög verkligen in mig i Oris värld, och vilken vacker värld det är. Till och med den mörkaste, hemskaste grottan kändes lockande. Sista bossen också, wow. Jag vet att jag sa att jag inte tyckte om det nya stridsfokuset, men den bossen var episk. Fia E kan bekräfta att jag hade kramp i händerna efter att äntligen ha besegrat den. Så med det sagt ger jag Ori and the Will of the Wisps betyget 5/5.
 
/Fia R.