fiorna.blogg.se

2021-04-28
15:22:00

Cat Quest - Recension

Dags för en till recension, idag är det dags att prata om Cat Quest.
 
 
Format: PS4
 
Genre: 2D Action Role Play
 
Speltid: Mellan 6-8 timmar
 
Handling: När du och din syster är ute med er båt blir ni helt plötsligt attackerade av en mystisk katt med magiska krafter. Han tar din syster till fånga och förstör din båt. Du lyckas ta dig iland i Felingard, kattriket, där du träffar Spirry, din skyddsande. Tillsammans så reser ni runt i Felingard i jakt på din syster och den mystiske katten som verkar kunna väcka drakar till liv.
 
 
 
Gameplay: Du går runt på en 2D karta, mellan bebodda områden hittar du monster, ibland mycket högre level än du så det gäller att veta när du bör slåss och när du bör springa. Det finns också flera grottor att undersöka, oftast finns det sidoquester som pekar dig till dem men du kan fritt gå in i alla grottor du hittar. Det finns många sidoquester att göra och upptäcker du att du har problem med huvudquesterna bör du gå och göra några sidoquester för att få mer EXP och levlar. Du har två sätt att slåss på i Cat Quest, med vapen så som yxor och svärd, men också magi som du kan hitta, köpa och levla upp. Under spelets gång hittar du också armor, all armor och alla vapen går att levla upp genom att hitta samma vapen/armor i kistor i världen.
 
Omdöme: Cat Quest är både ett roligt och gulligt spel, det tar inte sig själv riktigt på allvar och det finns mycket humor i dialogen. Combat är lätt att komma in i och det är lätt att veta vart man ska då en pil alltid finns med för att visa vägen. Uppskattade Cat Quest för dess lätta ton och den urgulliga grafiken, hade nästan aldrig tråkigt. När du har klarat ut spelet kan du lätt fortsätta att spela för att ta itu med dem grottor eller sidoquester som du inte gjort om du skulle vilja det vilket jag uppskattade. Storyn var lätt att ta till sig och inte särskilt djup, perfekt som ett avslappningsspel när man inte vill anstränga sig så mycket. Ger Cat Quest betyget 7/10
 
 
//Fia H