fiorna.blogg.se

2019-05-12
18:27:00

Spelrecension - Dragon Age: Origins

Hej på er! Här kommer en recension av Dragon Age: Origins som jag klarade ut alldeles nyligen.
 
 
 
Format: PS3
 
Genre: Fantasy RPG
 
Handling: Omständigheter får dig att bli en del av The Grey Wardens, krigare utsedda att slåss mot och besegra darkspawn, fruktansvärda monster som hotar världen. Saker går inte som planerat och din uppgift blir helt plötsligt inte bara att besegra dessa odjur utan också att samla en armé bestående av människor, alver, dvärgar och magiker för att kunna rädda Ferelden (landet du lever i) mot en falsk och maktgalen troninkräktare. Man får skapa sin egen karaktär och välja vilken klass (mage, rogue eller warrior) och vilken ras (människa, alv eller dvärg) man vill vara och beroende av hur man skapar sin karaktär, vilken ras och vilket ursprung man väljer så får man en ”unik” början på sin berättelse. Exempelvis började jag som magiker i The Circle of Magi medan Fia H spelar som en mänsklig adlig och inte alls började på samma ställe som jag. Dock leder alla vägar till Rom som man brukar säga, och man blir till slut en del av The Grey Wardens.
 
Omdöme: Det här spelet blev ganska snabbt ett av mina absoluta favoritspel. Jag gillar verkligen att man kan få börja spelet på helt olika sätt, det ger ett stort omspelningsvärde. Jag gillar också blandningen mellan strid och story och att man verkligen får möjligheten att rollspela. Man får många val att göra som alla påverkar storyn på ett eller annat sätt och man får möjligheten att forma sin egna karaktär genom att interagera med de andra karaktärerna. Vill du vara god kan du vara det, vill du vara ett svin kan du vara det. Dina färdkamrater känns verkligen som dina vänner och du kan till och med bli förälskad i dem och dem i dig. Jag hade samma party genom i stort sett hela spelet och när jag närmade mig slutet våndades jag för att behöva skiljas från dem. När slutet väl kom grät jag som ett litet barn. Inte bara för att det var över, utan för att storyn och karaktärerna verkligen hade krupit under skinnet på mig och slutet bara kändes så rätt. Det och en del andra saker som jag inte tänker spoila, haha!
 
Dragon Age: Origins är ett av de absolut bästa spelen jag någonsin spelat. Det har allt jag önskar mig från ett RPG. Intressant story, kul gameplay, möjlighet att forma sin egna karaktär, val som påverkar storyn, och underbara minnesvärda karaktärer. Trots detta kan jag inte ge det full pott. Under spelandets gång upplevde jag en del störande buggar och flera gånger hängde sig spelet så att jag var tvungen att starta om det. Det förstörde tyvärr en del av spelupplevelsen. Jag vet inte huruvida detta är ett problem för spelet i sig, om det bara är för PS3-versionen, eller om jag bara hade otur. Men, jag ger i alla fall Dragon Age: Origins betyget 4/5 och jag rekommenderar det starkt till alla som tycker om ett bra fantasyspel.
 
//Fia R.