fiorna.blogg.se

2019-09-28
18:22:28

White Sand 1 och 2 - Recension

Idag tänkte jag recensera White Sand och White Sand 2, två böcker i samma serie av Brandon Sanderson (shocker I know). Även om böcker inte är helt korrekt, White Sand är nämligen skriven i serietidningsformat. Själva storyn är skriven av Brandon Sanderson, artisterna som ritat allt är Julius Gopez (White Sand och White Sand kapitel 1-5) och Julius Otha (White Sand 2 kapitel 6) och Rik Hoskin har skrivit manuset.

 

Format: Serietidning

Genre: Fantasy

Handling: White Sand fokuserar på Kenton, en ung man som försöker bli en Sand Master trots att han inte har några talanger för Sand Mastery. När alla Sand Masters blir dödade i en attack landar det dock på Kentons axlar att ta reda på varför och att navigera det politiska klimatet i en stad som ogillar Sand Mastery. Till sin hjälp har han sin vän Aarik och kvinnan Khrissalla, som har rest en lång väg för att hitta magi och sin försvunne make.

Omdöme: Av alla böcker jag last av Brandon är nog de här de som jag skulle kalla svagast och jag tror mycket av det kommer utav formatet. Medan det är kul att han experimenterar med olika berättarformer är stilen extremt förvirrande och jag tycker att storyn hoppar otroligt mycket vilket gör den svårförståelig. Med det sagt så är det fortfarande helt okej plot och i slutet av bok 2 kändes det som att det blev lättare att hänga med, om det har att göra med att jag började förstå upplägget mer eller om bytet av tecknare gjorde att det blev lättare kan jag inte säga men tycker nog att Julius Otha gjorde ett bättre jobb än Gopez. Kommer ge dessa två böcker en samlad poäng av 2.5/5.

//Fia H