fiorna.blogg.se

2020-04-11
17:34:09

Recension - The Dark Crystal: Age of Resistance

Hej på er och glad påsk! Har du en massa tid nu över under påskhelgen? Varför inte gotta ner dig med en bra serie? Idag tänkte jag recensera just en sådan, nämligen The Dark Crystal: Age of Resistance.
 
 
Titel: The Dark Crystal: Age of Resistance
 
Format: Tv-serie
 
 
Genre: Fantasy
 
Handling: Det här är en prequel till filmen The Dark Crystal från 1982, men du behöver inte ha sett filmen för att kunna uppskatta serien. Jag såg serien först, innan jag såg filmen. Serien är som sagt en prequel och handlar om Rian, Deet och Brea som alla tre på olika sätt får reda på att allt inte står rätt till med världen och att deras herrar skeksiserna inte är vad de verkar vara. De måste alla kämpa för vad som är rätt för att deras värld och deras folk inte ska utrotas.
 
Omdöme: Wow, säger jag bara. Vilken serie! Jag blev helt golvad. Återigen har jag fått bevis för att mänskliga karaktärer är överskattade. Det här är en serie med dockor istället för skådespelare och ändå blev jag så engagerad, så berörd. Jag älskade de tre huvudkaraktärerna så mycket och hejade på dem varje steg de tog. Men inte bara det, jag älskade skeksiserna också. Det hade varit så lätt att bara låta dem vara "de onda" och inte ägna dem så mycket uppmärksamhet, men de hade alla en personlighet och var precis lika intressanta att följa som huvudkaraktärerna. Världen var rik och levande med olika klaner och olika sorters varelser och trots att serien bara är på 10 avsnitt fick man ta del av de olika klanernas kultur, tro och syn på världen. Jag hoppas innerligt att det kommer en säsong 2 för det här var helt fantastiskt. Om ni inte redan sett det så gör det, ett måste för alla fantasyälskare!
 
Betyg: 5/5
 
 
Hup och Deet = Life! 😍
 
//Fia R.