fiorna.blogg.se

2020-05-30
14:00:00

Recension - Final Fantasy VII Remake

Hej på er! Det har blivit dags för en ny recension.
 
 
Titel: Final Fantasy VII Remake
 
Format: PS4
 
Genre: Fantasy JRPG
 
Gameplay: En mix mellan real time action och turn based. Upplev storyn, gör quester och slåss mot fiender medan du byter mellan dina olika partymedlemmar för att optimera striden.
 
Handling: Legosoldaten Cloud Strife går med i terroristgruppen Avalanche för att tjäna pengar. Det är ett engångsgig intalar han sig, men han blir fast och blir indragen i en kamp mellan gott och ont för att rädda planeten.
 
Omdöme: Det här var minst sagt en häftig upplevelse. Final Fantasy 7 har aldrig varit min favorit i serien, men jag spelade originalet och tyckte om det så att få uppleva det på nytt med uppgraderad grafik, ett expanderat Midgar och en uppdaterad story var fantastiskt roligt. Jag kände mer för karaktärerna och världen, blev indragen på ett helt annat sätt. Karaktärerna kom verkligen till liv i den här remaken. Stridssystemet var en perfekt blandning mellan det originalet hade att erbjuda och det man förväntar sig av ett modernt spel. Sidoquesterna hade kunnat vara lite mer intressanta dock och det var lite irriterande att alla NPC:s pratade samtidigt som huvudkaraktärerna pratade. Det var realistiskt, absolut, men det gjorde det svårt att koncentrera sig på det huvudkaraktärerna sa ibland.
 
På det stora hela följde storyn originalet, men det fanns en del avvikelser och särskilt i slutet. Jag tyckte om det de gjorde, men samtidigt kan jag inte låta bli att känna mig lite orolig inför kommande delar. Det finns en risk att de snurrat till det lite för mycket och att kommande delar kommer börja avvika från originalet ännu mer. Trots denna oro är jag ändå väldigt nöjd med hur Final Fantasy VII Remake blev. Jag hade inte en tråkig stund (bortsett från med en del sidoquester) och det är minst sagt ett snyggt spel att titta på. Jag ger Final Fantasy VII Remake betyget 4/5.
 
//Fia R.