fiorna.blogg.se

2022-01-30
16:43:27

Topp 3 filmer och serier 2021

Hej på er! Här kommer den avslutande delen i min återblick på det gångna året. Det här är mina favoriter bland filmer och serier som jag såg 2021.
 
Filmer
 
3. Encanto
 
Encanto var lite av en överraskning för mig. Det var Fia H som fick både mig och Fia E att titta på den och den var riktigt bra faktiskt. Musiken var fantastisk och storyn var fin och annorlunda med ett bra budskap.
 
2. Framåt
 
Den här filmen var fantastisk. Den berättade en fin historia om två bröder och deras pappa samtidigt som den tog high fantasy och satte in den i en modern värld där magi inte längre hade någon plats. Så intressant koncept och så bra film!
 
1. Megamind
 
Megamind är en solklar vinnare för mig bland förra årets filmer. Den hade allt, humor, bra story, intressanta karaktärer, perfekt musik och framförallt ett koncept som åtminstone inte jag sett förut i en superhjältefilm. Megamind har definitivt blivit en av mina absoluta favoritfilmer som jag troligen kommer att se om många gånger.
 
 
Serier
 
3. Shadow and Bone
 
Spännande fantasy som kändes uppfriskande med sina influenser av rysk kultur istället för vag medeltid. Jag älskade det och ser fram emot nästa säsong och att i framtiden även läsa böckerna.
 
2. She-Ra and the Princesses of Power
 
Den här serien överraskade mig i hur mycket jag faktiskt tyckte om den. Jag tyckte att konceptet verkade coolt och jag hade sett en trailer innan som lockade in mig, men jag var ändå lite tveksam då jag visste att detta var en reboot på en gammal 80-talsserie som jag inte alls kände mig intresserad av. Den tveksamheten smälte snart bort, det här är en fantastisk serie.
 
1. Beastars säsong 2 och Mo Dao Zu Shi säsong 3
 
 
Nej, jag kunde inte välja. Båda dessa serier är bland mina absoluta favoriter någonsin så hur skulle jag kunna välja bara en? Säsong 2 av Beastars var hur spännande som helst och motiverade mig till att köpa mangan. Säsong 3 av Mo Dao Zu Shi var den sista och hade mig i tårar. Båda serierna är värdiga vinnare.
 
/Fia R.