fiorna.blogg.se

2021-07-25
14:02:00

Odinsbarn - Recension

Nu har det varit ett tag sen vi uppdaterade bloggen så känner att det är dags för en recension, denna gång av Odinsbarn, skriven av Siri Pettersen.
 
 
Titel: Odinsbarn
 
Författare: Siri Pettersen
 
Genre: Fantasy
 
Antal Sidor: 662
 
Handling: Hirka har aldrig varit som alla andra, hennes far berättade att vargarna hade attackerat henne och tagit hennes svans när hon var liten. När hon får reda på sanningen ställs hela hennes värld på sin kant och hon kastas in i ett politiskt spel där dem hon älskar och bryr sig om hotas av hennes existens.
 
Omdöme: Den här boken grep tag i mig så fort jag började läsa den, världen och karaktärerna är intressanta och varje kapitel fick mig att längta efter mer. Man märker snabbt att det här är en värld som är mycket större än karaktärerna tror och jag som lever för bra world building slukar varje liten ledtråd som kan tänkas få mig att förstå världen och karaktärerna bättre. Det enda "negativa" jag kan säga om den här boken är att jag har svårt att förstå hur magisystemet fungerar, men det funkar ändå med hur boken berättas och min irritation kommer från att jag vill veta, inte för att det är dåligt skrivet eller ett dåligt magisystem. Odinsbarn får betyget 8/10 av mig.
 
//Fia H