fiorna.blogg.se

2022-04-23
14:18:01

Recension - Squid Game

Hej på er! Dags för en gemensam recension från Fia R och Fia E.
 
 
Titel: Squid Game
 
Format: Tv-serie, Netflix
 
Genre: Drama, Thriller
 
Antal avsnitt: 9
 
Handling: Seong Gi-Hun är en frånskild pappa som är svårt skuldsatt på grund av sitt spelmissbruk. En dag får han möjligheten att leka en barnlek för att tjäna pengar och när han väl lyckats vinna blir han erbjuden att leka mer barnlekar för att vinna en gigantisk summa pengar. Han accepterar och han och hundratals andra människor förs till en hemlig ö på en hemlig ort. Där börjar spelen, men det visar sig snabbt att dessa barnlekar har en farligare twist än vad de hade räknat med.
 
 
Omdöme
 
Fia R: Wow säger jag bara! Från första avsnittet var jag helt fast i den här serien och jag såg klart den på bara några dagar. Så sjukt bra och spännande! Jag hade ett hum om vad serien skulle handla om och jag förväntade mig att jag skulle tycka att det var intressant, men att jag nog inte skulle bli så fäst vid karaktärerna. Så fel jag hade. Jag älskade att följa dessa karaktärer och jag höll andan varje gång de skulle "leka". Det kändes verkligen som att vad som helst skulle kunna hända och jag satt som på nålar hela tiden. Jag hade inte heller förväntat mig att gråta till en sådan här serie, men jodå, det gjorde jag, flera gånger. Slutet av serien var också bra, men jag hade önskat att huvudkaraktären agerade på ett annat sätt i den sista scenen, även om jag kan förstå varför han gjorde som han gjorde så det är bara en liten petitess. Jag ger Squid Game en soklar 5/5.
 
Fia E: Jag hade hört att serien skulle vara bra men visste i övrigt ingenting och hade inga förväntningar när jag började titta. Vad som bjöds på var något som för mig var helt unikt.  Lite som flugornas herre med lite hunger-games, matrix och high-school drama inkastat. Det var också intressant att se en koreansk serie på koreanska då man får en bättre inblick i deras kultur, de uttrycker också känslor på andra sätt än jag är van vid.

Jag älskar mörka berättelser och dystopier av alla dess slag. Serien var våldsam och blodig, men inte på ett sätt som bekom eller överväldigade mig. Wow-känslan kom från hur stort och korrupt allt är och vad människor är beredda att göra och av vilka anledningar. Karaktärerna och alla livsöden var kärnan i berättelsen och särskilt ett avsnitt gav verkligen en hemsk känsla av uppgivenhet. Mer än så säger jag inte för att inte spoila dem som inte har sett serien.

Har jag någon kritik alls så är det att jag inte direkt gillade slutet och vad som hände med vinnaren. Jag förstår att en sådan här sak kan påverka en människa väldigt mycket, men det kändes inte trovärdigt för karaktären. Jag ger Squid Game betyget 4.5/5 och rekommenderar den starkt.

 

/Fia R och Fia E