fiorna.blogg.se

2020-11-21
14:43:05

Recension - Little Nightmares

Hej på er! Nu har det blivit dags för ytterligare en gemensam recension. Den här gången handlar det om Little Nightmares och dess 3 DLC.


 

Format: Playstation 4

 

Handling: Huvudspelet handlar om en ung flicka vid namn Six. Hennes mål är att besegra härskarinnan på skeppet som man befinner sig på och ta sig därifrån. Under spelets gång blir hennes handlingar mörkare och mörkare.

DLC handlar om i stort sett samma sak fast den här gången följer man the Runaway Kid. Hans berättelse utspelar sig samtidigt som Sixs och han är en av härskarinnans många offer.

 

Gameplay: Pussel som ska lösas för att Six och Runaway Kid ska kunna fortsätta framåt, detta inkluderar bl.a. att hitta saker, flytta på saker och ta sig osedd förbi skeppets övriga passagerare och invånare.


Positiva upplevelser

Fia R: Spelet är otroligt stämningsfullt vilket jag verkligen gillar. Jag känner mig verkligen som ett litet barn som utsätts för mina värsta rädslor när jag spelar.


Fia H: Jag gillar själva stämningen och omgivningarna, man får en slags sug i magen av nervositet vilket jag gillade, det var liksom inte så läskigt att jag inte vågade fortsätta men nervös var man. Jag gillade också att spelet inte hade en särskilt stor story, man fick lista ut och tolka vad man gjorde, varför man gjorde det helt själv utefter det som hände och man blev inte påprackad en massa texter och world-building. Något jag ju iofs ofta gillar men det var skönt med något nytt. 


Negativa upplevelser

Fia R: Spelet kräver ganska perfekt utförande många gånger, men kontrollerna vill inte riktigt samarbeta alla gånger vilket kan vara väldigt frustrerande. Det är liksom inte kul att veta exakt vad det är man ska göra, men misslyckas för att kontrollerna inte samarbetar.


Fia H: Kontrollerna var lite väl känsliga ibland och man kunde tycka att man gjorde något fastän spelet inte tyckte det så man misslyckades på grund av det vilket var lite tråkigt. I DLC upptäckte jag också vissa osynliga väggar som helt plötsligt gjorde att jag inte kunde gå där, vilket var tråkigt.


Omdöme

Fia R: Jag är normalt sett inte den som brukar tycka om pusselspel, men det här tyckte jag om väldigt mycket. Jag tror det har att göra med storyn och stämningen och att det var en stor variation på de olika pusslen, jag blev aldrig uttråkad. Trots att storyn är helt utan ord och jag kanske inte greppar allt fullt ut så kände jag mig enormt engagerad när jag spelade. En viss tragisk händelse i slutet lämnade mig helt heartbroken och när jag fick veta sanningen om den från the Runaway Kids perspektiv blev det ännu värre. De som känner mig vet att jag älskar en tragisk historia så självklart var detta inget undantag. Jag ger Little Nightmares betyget 4/5. 


Fia H: Jag gillade Little Nightmares, precis som Fia R brukar jag inte heller spela så mycket pusselspel eller “skräckspel”  så det var kul att prova något nytt som sagt (jag sätter skräck inom citationstecken då jag slutade vara rädd ganska fort och blev mer äcklad). Slutet både i huvudspelet och DLC kom som en chock och gjorde hela resan värt det och jag är verkligen nyfiken på hur resan kommer att fortsätta i Little Nightmares 2. Betyget blir 7/10 från mig 


//Fia R & Fia H