fiorna.blogg.se

2020-02-09
18:21:50

Recension - Beastars

Hej på er! Det har varit fullt upp ett tag här med plugg och annat, men nu är det dags för en recension igen. Den här gången handlar det om Beastars.
 
 
Titel: Beastars
 
Format: TV-serie/Anime
 
Genre: Drama, Romance, Mysterie, Thriller
 
Handling: Den här berättelsen utspelar sig i en värld där rovdjur och bytesdjur lever i ett fredligt samhälle tillsammans, tänk er Zootropolis. Utan förvarning blir alpackan Tem, elev på universitetet och medlem i dramaklubben, mördad. Detta skapar oro på skolan. Vi får följa Legosi, en gråvarg som även han är medlem i dramaklubben, hur han handskas med sin roll som rovdjur och hur han träffar Haru den vita dvärgkaninen som får honom att känna saker han aldrig känt förut. Är det kärlek eller är det bara rovdjursinstinkten som vaknat? Vi får också följa ett gäng andra färgstarka karaktärer som den stilige kronhjorten Louis som verkar ha ett mörkt förflutet, Juno, en gråvarg som vill göra Legosi till sin, tigern Bill och många fler.
 
 
Omdöme: Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig av den här serien. Den verkade intressant och jag trodde nog att jag skulle tycka om den, men jag hade inte förväntat mig att bli så fullständigt golvad. Varenda avsnitt sög in mig och höll mig i ett järngrepp. Legosi är troligen en av de bästa huvudkaraktärer jag stött på och jag tror att vi alla kan identifiera oss med honom på ett eller annat plan. Han verkar kanske klumpig och socialt inkompetent, men han har hjärtat på rätta stället och är någon man kan räkna med när det gäller.
 
Det var ett nöje att få se mer och mer detaljer ur den här världen, som egentligen inte är så olik vår. Det var spännande att dra paraleller mellan den här världen och vår egen. På många sätt var dessa djur mer mänskliga än många andra mänskliga karaktärer jag sett och det är en av anledningarna till att Beastars är så bra. Det känns äkta. Det är definitivt den bästa serien jag såg förra året och en av mina absoluta favoriter någonsin. Jag ger Beastars betyget 5/5.
 
// Fia R.