fiorna.blogg.se

2020-06-30
13:32:45

Recension - My Sister Rosa

Hej på er! Dags för ännu en recension.
 
 
Titel: My Sister Rosa
 
Författare: Justine Larbalestier
 
Format: Inbunden
 
Genre: Thriller, YA
 
Handling: Den här boken handlar om Che som tillsammans med sin familj flyttar till New York. Med sig har de Ches 10-åriga syster Rosa som Che är helt säker på är en psykopat. Alla tecken stämmer. Dock vill inte hans föräldrar höra någonting om saken och skyller Rosas beteende på att hon bara utagerar. Che tar själv på sig ansvaret att hålla Rosa under uppsikt samtidigt som han försöker anpassa sig till det nya livet i New York.
 
Omdöme: Tyvärr trodde jag att den här boken skulle vara bättre än den var. Den var inte dålig på något sätt, men den var stundvis väldigt seg och jag tycker att det var för mycket fokus på Ches vardagliga liv (som mest bestod av att boxas och att tråna efter Sojourner, en tjej han möter) än Rosas psykopati. Trots att boken heter My Sister Rosa så kändes det som att Rosa bara var en biroll och att hennes psykopati var en subplot. Det var först i slutet som det verkligen började bli spännande. Så låt mig prata lite om slutet... wow! Slutet var fantastiskt. De sista kapitlen var spännande, chockerande och omöjliga att sluta läsa. Jag älskar hur det hela inte knöts ihop utan att slutet var relativt öppet och minst sagt deprimerande. Hade hela boken hållit samma klass som dessa kapitel hade det här varit en fantasisk bok, men tyvärr var det inte så.
 
Som jag redan nämnt fick man främst följa Ches vardagliga liv och det bestod till mesta del av boxning. I början var det intressant, men när man läst kapitel efter kapitel om hur han tränar boxning, springer på löpbandet och så vidare så blev det lite tröttsamt. Han spenderade också mycket tid med att tråna efter Sojourner, en tjej han möter på boxningen. Den romansen var så tråkig att läsa om. Han blev kär på en gång och hon var också typ intresserad på en gång och det fanns liksom ingen direkt konflikt där. Deras förhållande bara var och ska jag vara ärlig kunde jag inte känna kemin mellan dem. Det var ett typiskt fall av insta-love. Hade jag fått bestämma skulle han istället blivit tillsammans med Leilani som han faktiskt hade kemi med, men hon var redan upptagen och jag antar att hon inte var tillräckligt perfekt. Jag ger My Sister Rosa betyget 3/5.
 
//Fia R.